Blog

Barů
Jak posílit tělo i mysl? 6 zázračných rad od Mentorky na podložce

Jak posílit tělo i mysl? 6 zázračných rad od Mentorky na podložce

Mým neustálým cílem bylo vždy dosáhnout rovnováhy mezi tělem a duší. Věřím, že když jsou obě tyto části našeho zdraví v harmonii, máme nejen zdravější, ale také šťastnější život. Proto jsem se stala mentorkou na podložce, abych pomohla ženám najít tento skvělý pocit harmonie. Propojit harmonii zdravého těla i mysli. 

Možná se ptáte, proč je tak důležité posilovat jak tělo, tak mysl. Odpověď je jednoduchá – naše tělesné a duševní zdraví jsou úzce propojeny. Když se staráme o své tělo, posilujeme nejen fyzickou sílu, ale také imunitní systém a celkovou vitalitu. Stejně tak, když se staráme o svou mysl, posilujeme naši duševní odolnost, koncentraci a emoční stabilitu.

 

Toto je 6 zázračných rad od Mentorky na podložce – jak si zlepšit své tělesné i mentální zdraví

1. rada mentorky – PRAVIDELNÝ POHYB:

Pohyb je klíčem k silnému a zdravému tělu. Najděte si aktivitu, která vám dělá radost a vyhovuje vašemu životnímu stylu. Může to být jóga, běh, plavání nebo třeba tanec. Hlavní je, abyste se pohybovali pravidelně.

Optimální frekvence cvičení je na individuálních potřebách každého jednotlivce. Doporučuji pravidelně cvičit minimálně 3–4krát týdně, aby se dosáhlo viditelných výsledků. Je důležité najít si cvičení, které vám vyhovuje a které vám dělá radost.

Fyzická aktivita má velký vliv na naše duševní zdraví. Pohyb uvolňuje endorfiny, které zlepšují náladu a snižují stres. Pravidelná fyzická aktivita také zlepšuje krevní oběh a zvyšuje hladinu kyslíku v mozku, což má pozitivní vliv na koncentraci a paměť.

 

2. rada mentorky – VYVÁŽENA STRAVA:

Správná výživa je základem pro zdraví těla žen. Snažte se jíst pestré potraviny, které obsahují všechny důležité živiny, vitamíny a minerály. Zároveň se vyhněte potravinám s vysokým obsahem cukru a přílišnému přejídání.

Nezapomínejte, že strava má velký vliv na naše duševní zdraví. Jíst vyváženou stravu s dostatkem zeleniny, ovoce, komplexních sacharidů a zdravých tuků může pomoci udržovat mysl ve zdravém stavu. Zároveň doporučuji omezit příjem cukru a rafinovaných potravin, které mohou mít negativní vliv na náladu a energii.

 

3. rada mentorky – MEDITACE:

Meditace je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak pracovat s myslí. Pomáhá nám zklidnit myšlenky, zlepšit koncentraci a snížit stres. Stačí si najít klidné místo, zavřít oči a soustředit se na svůj dech. Meditace může být krátká – jen pár minut denně, ale může mít obrovský vliv na naši duševní pohodu.

 

4. rada mentorky – PŘEČTĚTE SI INSPIRATIVNÍ KNIHY:

Čtení je skvělý způsob, jak stimulovat mysl a posilovat myšlení. Vyberte si knihy, které vás zajímají a inspirují. Může to být beletrie, biografie, ale také knihy zaměřené na osobní rozvoj.

Já osobně čtení miluji a přináší mi velkou mentální úlevu od práce a neustálých myšlenek. Dopřávám si nejen naučnou literaturu, ale především beletrii – kriminálky, romantiku i erotiku. Asi je to nemoc z povolání, ale i v tom nejjednodušším příběhu vidím hloubku. Každá kniha vám může něco otevřít.

A co rozhodně doporučuji a zatím byla každá žena nadšená – Trilogii Hejno havranů.

 

5. rada mentorky – ZDRAVÝ SPÁNEK:

Kvalitní spánek je zásadní pro naše tělesné i duševní zdraví. Snažte se dodržovat pravidelně spánkový režim a pomáháte si před spaním relaxačním rituálem, který vám pomůže uvolnit se a usnout lépe.

 

6. rada mentorky – PÉČE O SEBE:

Nezapomínejte na sebe péči. Udělejte si čas na relaxaci a odpočinek. Můžete si dopřát relaxační masáž, horkou lázeň nebo si třeba jen pohodlně sednout s dobrou knihou a šálkem oblíbeného čaje. Některým ženám pomáhá cvičení, jiným meditace nebo relaxace. Je důležité najít si metodu, která vám vyhovuje a která vám pomáhá uvolnit se.

 

Doufám, že vám tyto zázračné rady od mentorky na podložce pomohou najít dokonalou harmonii zdraví. Pokud máte další otázky nebo připomínky, neváhejte se zeptat. Jsem tu, abych vám pomohla na vaší cestě ke zdraví těla a mysli. Podívejte se na jeden z mých programů, který vám pomůže na vaší cestě za zdravým Já – Kurz zdraví a J ust 4 Woman.

Dopřejte si inspiraci na mém instagramu nebo se přihlaste do mého newsletteru.

sdílet

komentáře

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potkejme se na instagramu

@baRUDAVIDOVA_CZ

+ 420 776 053 926

barudavidova@seznam.cz