Blog

Barů
5 tipů na účinnou dietu

5 TIPŮ NA ÚČINNOU DIETU

Dám vám 5 jednoduchých tipů na účinnou dietu. Vyzkoušenou jí mám nejen na sobě, ale také na svých klientkách. Bohužel je pořád téma stravy velmi diskutované a mnoho žen na to jde cestou zákazů, omezování a pouze skrz jídlo. Na hubnutí se musí podívat jako na celek.

 

Tak pojďme na 5 konkrétních tipů na nejúčinnější dietu.

1. ZAČNĚTE HNED, NE AŽ ZÍRA

Možná si myslíš, že začínám hned už nemá smysl. Takže do večera ještě stihnete poslední hřešení. Čokoládu, hranolky, rohlík, nebo zkrátka cokoli, co milujete a víte, že to není úplně ideální pro vaše zdraví a hubnutí. Od pondělí začínáte s další dietou. Jenže zkuste si vzpomenout na poslední takové přejídání. Nebylo vám těžko? Neměla jste ještě větší výčitky svědomí? Při pohledu na přecpané břicho jste měla chuť brečet?

A to je přesně důvod, proč je dobré začít hned teď. I v 18:00 jsi můžete dopřát skvělou večeři, bez ohledu na to, že dopoledne jste zas tak skvěle nezvládla. Mimochodem, to že jednou za čas zhřešíte neznamená, že začínáte znovu.

Neodkládejte vaše začátky na až. Vaše zdraví se totiž na až neptá.

 

2. SMAŽTE VŠECHNY INSTAGRAMOVÉ PROFILY, KTERÉ VE VÁS VZBUZUJÍ POCIT MÉNĚCENNOSTI

To je divný tip na dietu že? Možná vás úžasné tělo žen chvíli motivují, inspirují, ale časem vás začnou slávit a vaše sebevědomí podrážet. Někde v hlavě možná vznikne myšlenka, proč nemáte tu vůli? Proč nemáte chuť takto cvičit? Proč na vás nejste vidět ty výsledky, když pro to obětujete všechno?

V tuto chvíli nefunguje ta část mozku, která promítá opravdovou realitu. Jste a máte jedinečné tělo, které reagujete úplně jinak, než tělo druhé ženy. Možná ta žena má krásné tělo, možná se dokonce umí jen skvěle vyfotit a nastavit skvělou pózu. Možná neprožívá stejný stres jako vy a rozhodně nepřežije váš život.

Nejlepší tip na účinnou dietu je pochopení, že dokonalé tělo vám nepřinese pocit naplnění, nezvýší vaši hodnotu ani nezmění váš přístup k vašemu tělu. Tato dieta začíná ve vaší mysli av pochopení toho, proč chcete zhubnout.

 

3. JEZTE 3-4 JÍDLA DENNĚ

Velmi ráda se vracím do minulosti našich babiček, které opravdu snídaly, obědvaly a večeřely. V dnešní době totiž zjistíte, že jíte klidně i 12x za den a to je opravdu hodně. Každé sousto, které vložíte do pusy se počítá jako jídlo a spouští proces trávení. Každý oříšek, ovoce, gumový medvídek i žvýkačka.

I vaše orgány mají cirkadiánní rytmus a potřebují odpočívat. Bohužel ten odpočinek mu rozhodně věčným pojídáním nedopřejete a v těle tak vzniká hormonální mišmaš. Narušený cirkadiánní rytmus znamená také to, že vám nebudou vyplavovat důležité hormony pro hubnutí – jako je například leptin.

Rozdělte si tedy jídla na 3-4 denně, nejlépe v podobné časy a poslední jídlo si dopřejte 3 hodiny před spaním. To se samozřejmě mění i v závislosti na ročním období. Nebojte hlady neumřete a nemusíte se ani omezovat.

 

4. DOPŘEJTE SI DOSTATEK SPÁNKU I ČISTÉ VODY

Jeden z největších problémů u žen je pití čisté vody, respektive dostatek vody. Nemusíte vypít 3 litry, naopak někdy opravdu platí všeho moc škodí. Bohatě budou stačit 2 litry, které si rozvrhnete do celého dne a postupně k večeru už ubírejte na množství. Do pitného režimu se nepočítá čaj, káva ani jiné nápoje. Vaše tělo potřebuje vodu. Pokud si ji nebudete dopřávat, vaše tělo se začne zavodňovat, zhorší se rozhodně také trávení a to se také opticky odrazí na vašem těle. A vy víte, že to vede zase k zbytečným dietám.

Spánek už je v dnešní době tématem číslo jedna a v tomto ohledu je to nejlepší dieta, kterou si můžete dopřát. Přizpůsobte spánek ročnímu období a nevyčítejte si v zimě delší spánek. A jak zlepšit kvalitu vašeho spánku? Toto je 5 tipů pro efektivní hubnutí i lepší spánek: nejezte 2-3 hodiny před spaním, nepijte kávu a silné čaje po 15:00, 3 hodiny před spaním si zapněte červený filtr na telefonu, dopřejte si teplou vanu a zapijte si tabletu magnézia, ideálně bisglycinátu nebo L-treonátu.

 

5. MILUJTE VLASTNÍ TĚLO

Toto je ten nejdůležitější tip na to, aby vaše dieta fungovala. Je velmi důležité přijmout vlastní tělo a koukat na něj laskavě i jemně kriticky. Ta kritika vás bude motivovat ke zdravému životnímu stylu a laskavost vám pomůže s vyšším sebevědomím.

Pokud tento bod nesplníte, bude vaše dieta mnohem náročnější a nebude bohužel ani tolik účinná. Ženské tělo je krásné, tak vyzdvihněte vlastní přednosti a nebojte se je ukázat. Nežijeme ve světě, kde se za něj máme stydět. Stačí se podívat do světa – Italky, Španělky, jihoafričanky – wau to jsou těla a umí to dokonale nosit.

S tímto tématem nikdy nepřestanu doporučovat knihu Magicky ženská, aneb kniha o vědomé kráse. 

 

EXKLUZIVNÍ KURZ PRO ŽENY

Toto je 5 tipů na účinnou dietu, za kterou dám ruku do ohně. Není to tak těžké a náročné, že? Tak proč se do toho nepustit hned? No a pokud potřebujete ještě trochu postrčit a mít vedle sebe průvodce, neváhejte a domluvte si se mnou krátkou konzultaci, kde vám mohu najít ideální řešení a nebo se rovnou přihlaste do exkluzivního offline kurzu pro ženy.

 

Share

komentáře

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potkejme se na instagramu
@barudavidova_cz
+ 420 776 053 926
barudavidova@seznam.cz